Tack vare bidrag från Lions club i Vårgårda fick elever som läser idrott och hälsa 2 möjligheten att resa till Branäs för att åka skidor och samtidigt vara skidskollärare språkintroduktionselever på Sundlergymnasiet. En resa som bygger broar såväl genom språk som gemenskap.

Veckan innan sportlovet åkte 45 glada Sundlerelever till Branäs. 25 elever från åk 3 som läser kursen Idrott och hälsa 2 där de flesta hade testat utförsåkning tidigare och 20 elever från introduktionsprogrammet, språkintroduktion som aldrig tidigare har stått på ett par skidor. De elever med skidvana blev nu skidskolelärare till de som testade för första gången.

Det var positiva och glada elever som kämpade i backen i två hela dagar. Alla som var med på resan hade väldigt roligt och det var härligt att se gemenskapen som uppstod mellan de två olika grupperna som åkte med.

Vart åker vi nästa år?