IMG_4844Tiden som Sundlerstudent ska såklart firas och med balen når den många gånger arbetsamma studietiden sitt glamourösa och pampiga klimax. Allt sedan de första stapplande stegen i korridorerna har balen hägrat i en ganska avlägsen framtid. Men nu har tiden hunnit ikapp och dagen är äntligen här!

Det är något speciellt med en baldag. Det är feststämning och flärd, snygga kläder och en promenad ut till den väntande bilen som ska rulla mot den stora festen, balen på slottet. Då och nu möts och förenas. Årets studenter  rör sig i och kring skolans tegelkropp samtidigt som nyfikna före detta Sundlerelever återvänder för att uppleva en gnutta av det som de en gång var en del av.

Utanför den östra entrén väntar nära och kära, släktingar och nyfikna för att beundra och betrakta balens huvudrollsinnehavare. På balkongen står skolans röst och ropar ut namnen, ett efter ett, på balens prinsar och prinsessor, på våra elever som nu är flygfärdiga och vackrare än någonsin.

Det är en dag fylld av glädje. Leenden blixtrar och skratt fyller den spända väntan på att få skrida ut genom dörrarna och möta folkets blickar. Kameror förevigar det vackra och det glada. Några studenter väljer att sluka dagen som en smakfull gräddbakelse, andra njuter mer stillsamt av det högtidliga. Liksom varje elev formar sina egna studier, så gör varje student sin egen bal. Och som lärare gläds jag samtidigt som vemodet hinner ifatt mig när jag inser att det vackraste vi har är på väg att lämna oss. Men allt har sin gång och när hösten kommer möter vi nya elever som blir en naturlig del av livet på Sundler. Och den trösten gör att jag fullt ut njuter av det färgsprakande skådespelet som utspelar sig framför mig där jag står och studerar balen från en balkong.