Varje år samlas en stor skara människor för att gemensamt besöka Bokmässan. Det är unga som gamla, kvinnor som män, alla med olika intressen, erfarenheter och åsikter. Vissa är där för att dela med sig av dessa intressen, erfarenheter och åsikter, andra för att lyssna.

En torsdag som denna, på Bokmässan i Göteborg. Lite för mycket åsikter att ta in, lite för mycket människor runt omkring för att intryckensnabbt ska sjunka in. Det är trångt, det är varmt, det är rörigt. Högljudda människoröverallt,vissa av dem är kända. Det luktar bullar ifrån caféet, vilket lockar massvis med människor. Överallt går barn omkring med heliumballonger. Det finns något för alla och alla verkar ha det trevligt.

Vid många montrar står folk som också vill påverka. Vi träffar en äldre kvinna och en äldre man som vill att Sverige ska bli en republik. Vi står länge och diskuterar för- och nackdelar med vårt kungahus och vi märker hur engagerade dessa människor är. De lägger fyra hela dagar på att försöka influera och påverka människor. De ser Bokmässan med sin stora och breda publik som ett perfekt tillfälle att föra fram sitt budskap.

Elever från Sundlergymnasiet får vara med om virrvarr av utställare, föreläsningar och kändisar.