Vi tycker att det ska vara kul att gå på gymnasiet. Därför ”guldkantar” vi dina studier. Vi har gemensamma guldkanter där hela skolan deltar såsom lusseturnering, friluftsdagar, teater och talangjakt, händelser som stärker sammanhållningen och ökar trivseln. Men du får även ta del av guldkanter som förgyller just dina studier på respektive program, mer om detta finns att läsa om under ”program”.

Fotoutbildning

Oavsett vilket program du går kan du välja Fotokurser inom individuellt val. Vi har tre fotokurser på vardera 100 poäng, Fotografisk bild 1, 2 och 3, som ges i ett runt härligt fotohus. Här får du lära dig att göra bilder inom många olika områden och förbättra dem i bildbehandlingsprogram. För att få nya perspektiv gör vi fotoresor och utflykter. Ibland går resan utomlands, en fotoresa gick till Island till exempel. Schyssta systemkameror får du låna av oss. Häng med på ett bildäventyr! Kolla in youtube-klipp om fotoutbildningen på Sundler.

Resor utomlands

En av våra guldkanter som glimmar lite extra är vår internationalisering av gymnasiet. Programmen förgylls av möjligheter att studera eller praktisera utomlands. Går du ett högskoleförberGruppbild av Kristin Höög [1]_1 kopiaedande programmen åker du till England för studiebesök och språkstudier. Du har möjlighet till ytterligare en språkresa, om du läser steg 5 moderna språk. Går du ett yrkesprogram har du möjlighet att göra en av praktikperioderna utomlands, just nu erbjuds Malta, Kina, Uganda och Tyskland. Läs mer om programmens internationella guldkanter under respektive program.

Äventyrsresa

Läser du Idrott och hälsa 2 åker du på en äventyrsresa till Mölle i Skåne. Här undersöker du grottor, klippväggar, jättekojor, land och hav med hjälp av olika äventyrsverktyg. Kursen väljer du inom individuellt val och inte en tråkig minut utlovas!

Ung företagsamhet (UF)

Tillsammans med andra får du prova på att starta och driva ett eget företag. Det gör du inom kursen Entreprenörskap, som du kan välja som individuellt val. Ta fram din kreativa ådra och säljaren i dig. Vinsten behåller ni!

Besök inom Sverige

Det gör vi också. Vad sägs om besök på lokala företag i Vårgårda, Volvo i Göteborg, UF-mässor, Framtidsmässa, Kolmårdens djurpark, , muséer, Kungliga slottet i Stockholm, teatrar, högskolor och universitet, SVT, firande av Nobeldagen på Borås Högskola, Bokmässan, Liseberg, Sälen, Smögen och massor av andra roliga resor. Ibland tar sig omvärlden till Sundler, varje år har vi intressanta föreläsare på besök hos oss. Vilken förmån!

Talangjakt

Vi gör som Idol, vi scannar av skolan i jakt på talanger och låter dem sedan tävla. I november varje år är Kulturen full av en förväntansfull publik som njuter av Sundlers egna talangjakt. En succé varje år.

Tycker du om musik? Här kan du utvecklas i din musikalitet genom att välja till sång- och musikkurser. Var med i talangjakten du också!

Lusseturnering

Varje december möts alla klasser i en gigantisk klasskamp där det görs upp inom innebandy, volleyboll och bäst utklädnad. En uppskattad och fartfylld tillställning där alla har kul.