Tänk att läsa ekonomi i en kommun som är bäst i väst när det gäller företagsklimat. 2015 intog Vårgårda plats 11 i Svenskt Näringslivs ranking av landets 290 kommuner. På Sundlergymnasiets ekonomiprogram drar du nytta av ortens goda företagsklimat i dina studier genom ett samarbete med Vårgårdas företagarorganisation Center of Innovation.

Ekonomiprogrammet ger dig stor valfrihet inför vidare studier, men också möjlighet till jobb efter gymnasiet. Programmet är ett högskoleförberedande program där du bland annat studerar företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Oavsett vad du tänker göra i framtiden kommer du att ha stor nytta av kunskaper inom ekonomi. Du kan efter avslutade studier söka många högskoleutbildningar med inriktning mot såväl ekonomi och juridik som samhällsvetenskap, turism och media (eller vad du vill). Fördelarna med programmet är många. Du läser exempelvis matematik i tre steg, men i ett relativt lugnt tempo och du kan utveckla dina språkkunskaper för att bli riktigt konkurrenskraftig och då får du dessutom extra meritpoäng.

Vi erbjuder inriktning ekonomi med internationell profil. Det innebär att du till exempel får lära dig hur handel med andra länder fungerar, om kulturens betydelse för affärskontakter samt hur handel påverkar välfärd och miljö. Naturligtvis testar du på att driva ett eget företag inom UF och knyter viktiga kontakter för framtiden. Du får även möjlighet att ha direktkontakt med ett lokalt företag och prova på att arbeta med ditt drömyrke och Handelshögskolan under några praktikdagar. Din kunskapsutveckling och dina mål sätts i centrum. Vi hjälper dig att arbeta upp en bra studiestrategi som gör dina studier lättare och dina betygsmål möjliga att nå och ger dig alla studietekniska verktyg du behöver för detta, t.ex. en egen laptop att ansvara för.

Företagskontakter och resor – guldkanter

Genom ett samarbete med Vårgårdas företagarorganisation Center of Innovation har du förmånen att få ett fadderföretag som du följer. Dina studier knyts till verkligheten under alla tre åren. Du gör studiebesök och får uppdrag/projekt som gör dina studier roliga och intressanta. Dessutom reser vi. I ettan gör du studiebesök i närområdet, i tvåan åker du till Stockholm och i trean åker du två veckor till England där du studerar engelska i Brighton och i London gör du intressanta studiebesök och får tid till andra fritidsaktiviteter ex vis en fotbollsmatch. Du kan även läsa moderna språk med ytterligare möjlighet till språkresor och välja till fotokurser så du kan dokumentera allt kul du är med om. Föreläsare och företagare kommer på besök och vi besöker företag och mässor. Genom dessa omvärldskontakter får du möjlighet att testa dina kunskaper, skaffa dig nya erfarenheter och pröva dina vingar.

Vill du få en känsla av vad Sundlers ekonomiprogram innebär? Klicka här!

Kolla in Sundlergymnasiet på Facebook för senaste nytt!


Gymnasiegemensamma ämnen
1250 poäng

Engelska 5 100

Engelska 6 100

Historia 1b 100

Idrott och hälsa 1 100

Matematik 1b 100

Matematik 2b 100

Naturkunskap 1b 100

Religionskunskap 1 50

Samhällskunskap 1b 100

Samhällskunskap 2 100

Svenska 1 100

Svenska 2 100

Svenska 3 100

Programgemensamma karaktärsämnen
350 poäng

Företagsekonomi 1 100 

Privatjuridik 100 

Moderna språk 100 

Psykologi 1 50 

Inriktning

Ekonomi 300

Entreprenörskap och företagande 100

Företagsekonomi 2 100

Matematik 3b 100

Programfördjupningar

Internationell handel 300

Engelska 7  100

Internationell ekonomi 100

Marknadsföring 100

 

Moderna Språk 5
Denna kurs kan du välja som individuellt val. I kursen ingår även en språkresa.

 

Individuellt val 200

Gymnasiearbete 100


Guldkanter

Hög kvalitet på undervisningen som bidrar till din kunskapsutveckling, du lyckas i dina studier och når dina mål inför framtiden. Vi arbetar med utmaningar som stärker dig, utveckla entreprenören i dig.

Resor till Borås, Göteborg och Stockholm för företagsbesök, mässor och föreläsningar. Upplev, inspireras och lär!

Englandsresa – Två veckors språkstudier i Brighton och studiebesök i London tillsammans med din klass. Förbättra din engelska och glöm inte kameran!

Driva ett eget företag (UF) – Prova på att starta, driva och avveckla ert egna företag. Kreativitet,
försäljning, inköp, marknadsföring, bokföring – allt är på riktigt. Vinsten behåller ni!

Fadderföretag förgyller dina studier. Du träffar och inspireras av duktiga entreprenörer. Du ser teorin omsättas i praktik.

Språkresor till Spanien, Frankrike och Tyskland – Välj till steg 5 i moderna språk och res iväg. Vilket språk läser du nu?

Framtidsvecka – Under en vecka i år två får du chansen att testa ditt drömyrke och/eller prova på hur det är att delta i högskolestudier. Ta ett steg närmare din dröm.

Foto – Du lär dig fotografins grunder med naturen som främsta motiv. Fotoresorna ger dig nya perspektiv.

Meritpoäng som ger dig större möjlighet att komma in på universitet.

Programansvarig/-a:

Elin Herrmann
Tel. 0322-600 892
elin.herrmann@vargarda.se

250x125-banner