Du studerar kemi, biologi, fysik och matematik, men också språk och historia. Betoningen ligger på teori men du kommer också att arbeta praktiskt med laborationer i de naturvetenskapliga ämnen. Vi gör flera studiebesök, bland annat besöker vi Kolmården där vi studerar delfiners och schimpansers beteende. I programmets olika ämnen får du möjlighet att samverka med företag i Vårgårda och i regionen.

Varje år firar vi Nobeldagen på Högskolan i Borås och är med och tävlar om regionens bästa gymnasiearbete.

Är du fotointresserad har du en unik möjlighet att kombinera dina studier med en kvalificerad utbildning i foto.

I år 3 åker du till England för språkstudier i Brighton samt studiebesök och andra aktiviteter i London.

Naturvetenskapsprogrammet har två inriktningar – Naturvetenskap och Naturvetenskap och samhälle. Den naturvetenskapliga inriktningen ger dig en fördjupning i de naturvetenskapliga ämnena och Naturvetenskap och samhälle ger dig en samhällsvetenskaplig profil på dina studier. Oavsett vilken inriktning du väljer skaffar du dig en bred och stabil grund för fortsatta studier.

Kolla in Sundlergymnasiet på Facebook för senaste nytt!Guldkanter

Utbildningsdag på Kolmårdens djurpark – Du får vara med på en delfinshow och studera beteenden hos gorillor och schimpanser.

Englandsresa – tillsammans med din klass. Språkstudier i Brighton och studiebesök i London. Förbättra din engelska och glöm inte kameran!

Nobeldagen – firas högtidligt på Högskolan i Borås där årets nobelpris presenteras.

Språkresor till Spanien, Frankrike och Tyskland – Läs mera språk och häng med på en språkresa. Vilket språk läser du nu?

Foto – Du lär dig fotografins grunder med naturen som främsta motiv. Fotoresorna ger dig nya perspektiv.

Meritpoäng – som ger dig större möjlighet att komma in på universitet.

Programansvarig/-a:

Lisa Mohlin Sattler Tel. 0322-600 851 lisa.mohlin-sattler@vargarda.se