Eleverna från ekonomi- och samhällsprogrammets år 2 fick uppleva ett digert schema i ett soligt Stockholm under tre dagar. Eftersom syftet med resan är att fördjupa kunskaper och vidga perspektiv fylldes dagarna med stadsvandring, guidning på slottet, riksdagsbesök, teater, utställningar och muséer. 

Levande historias utställning om romernas historia och situation i Sverige bidrog till viktiga diskussioner om mänskliga rättigheter i vår vardag och den uppskattade guiden på Moderna muséet fick eleverna att se modern konst med nya ögon. Uppklädda såg eleverna sedan Shakespeares pjäs Trettondagsafton på Dramaten och efter besöket i riksdagen hade eleverna full koll på riksdagens arbete. De visste dessutom vad som egentligen hände i finansutskottet den där dagen i december då regeringens budgetförslag röstades ner till förmån av alliansens förslag. 

Mätta av intryck och kunskap var det ett nöjt gäng som tillbringade de sista timmarna med några timmar på egen hand innan tåget gick hem till slätten.